Varmt välkommen!

Jag älskar att jobba med kroppen som instrument och älskar att försöka hitta sätt att optimera personers fysik. Vi är alla olika och något som passar bra för en person kan vara helt fel för en annan. Det alla har gemensamt är att hårt jobb alltid lönar sig.

Läs mer

Om mig

Mitt namn är Marcus Egelstig och jag jobbar som sjukgymnast och fystränare.

Träning har alltid varit en del av mitt liv. Ett av mina första minnen är från då jag var 4 år. Jag skulle precis börja spela fotboll och var på min första ”prova på” träning. Träningen avslutades med matchspel och jag fick tidigt ett friläge som jag sent skulle glömma. Bollen passades till mig och jag tog mig framåt med raska (nåja) steg mot mål. Med en klockren tåpaj nätade jag i min första match i min nya klubb. Problemet var bara att jag spelade back (således var det ingen bakom mig) och precis gjort mål i egen bur.

Tränaren behöll mig dock på backplats även i fortsättningen och jag lät mig inte nedslås av min fadäs. Jag hade hittat glädjen i idrotten och den har jag inte släppt sedan dess.

Efter det rullade det på med fotboll, basket, tennis och senare styrketräning. Träning hade tidigt blivit en naturlig del av mitt liv och något jag nog aldrig kommer klara mig utan. På något sätt var det naturligt att jag skulle läsa mer om kroppen och fortsätta jobba med den även i vuxen ålder. Sagt och gjort så blev jag legitimerad sjukgymnast i juni 2007 och började efter tre dagars ledighet på mitt första jobb.

Min nuvarande arbetsplats är Linköping Health Care där jag har min sjukgymnastmottagning, förutom det arbetet jobbar jag även som sjukgymnast och fystränare åt Linköping IBK i superligan och är fystränare för Linköpings egna tennistalang Arezo Ghannadan. Därutöver håller jag föreläsningar/work shops inom tränings/sjukgymnast-relaterade ämnen.

Älskar att jobba med kroppen som instrument och älskar att försöka hitta sätt att optimera personers fysik. Vi är alla olika och något som passar bra för en person kan vara helt fel för en annan. Det alla har gemensamt är att hårt jobb alltid lönar sig.

Sen ska man veta att det inte alltid är bara att gasa. För inget kommer hända om tanken är tom.

Med vilja, arbete och kunskap så kommer resultat.

© Copyright 2023, Marcus Egelstig sjukgymnast